Met jouw marketing inspelen op Koningsdag. Wij geven je een aantal tips!

Met jouw marketing inspelen op Koningsdag. Wij geven je een aantal tips!

Morgen is het weer zover, Koningsdag! We vieren de verjaardag van koning Willem-Alexander. Als marketeer biedt Koningsdag ook een geweldige kans om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten en je marketingstrategie te optimaliseren. In dit artikel lichten we een aantal marketingideeën toe hoe je hier op kunt inspelen met jouw bedrijf. Een aantal toffe voorbeelden vind je hier.

Oranje winacties en kortingen

Koningsdag draait om de kleur oranje, dus waarom zou je niet wat oranjegekte in je marketingcampagnes opnemen? Je kunt bijvoorbeeld een winactie organiseren, waarbij mensen kans maken op een prijs door een oranje foto van zichzelf te delen op sociale media met een specifieke hashtag en je bedrijf te taggen. Dit zal de betrokkenheid vergroten en de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Daarnaast kun je speciale Koningsdag kortingen aanbieden op je producten of diensten. Promoot deze kortingen op je website, sociale media en in je digitale nieuwsbrief om klanten aan te moedigen om tijdens Koningsdag bij jou te winkelen.

Zorg voor Koningsdag-content

Content marketing is een effectieve manier om je online aanwezigheid te vergroten en je merk te promoten. Creëer Koningsdag-gerelateerde content, zoals blogs, video’s, infographics of sociale media posts om je doelgroep te betrekken en te inspireren. Werk een blog uit met de leukste Koningsdag-activiteiten in jouw regio of een lijst met oranje recepten delen. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden opneemt in je content om je SEO te verbeteren en meer organisch verkeer naar je website te genereren.

Organiseer een Koningsdag-evenement

Het organiseren van een Koningsdag-evenement is een fantastische manier om je bedrijf te promoten en betrokkenheid van de gemeenschap op te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld een Koningsdag-markt organiseren waar lokale ondernemers hun producten kunnen verkopen, een kinderfestival met spelletjes en activiteiten voor kinderen, of een oranje thema-feest in je winkel of op je bedrijfsterrein. Promoot je evenement op sociale media, je website en in lokale media om mensen aan te trekken en je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Gebruik lokale SEO

Heb je een lokale winkel? Dan is lokale SEO een belangrijk aspect van je marketingstrategie. Optimaliseer je website en Google Mijn Bedrijf-profiel voor lokale zoekopdrachten met betrekking tot Koningsdag. Gebruik relevante zoekwoorden in je teksten op je website, zoals “Koningsdag evenementen in [jouw stad]”, “Koningsdag activiteiten in [jouw regio]” of “Oranje kleding kopen in [jouw stad]” om je zichtbaarheid.

Liever jouw marketing uitbesteden? Vraag eens naar de mogelijkheden bij Mentive. Wij adviseren en helpen je graag met een passend advies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer weten over dit onderwerp?

Vul ons formulier in dan vertellen we je graag alles over dit onderwerp en bespreken graag jouw project!

Contactformulier
Scroll naar boven
Chat openen
Hey! Welkom bij MENTIVE.
Vertel ons hoe we je kunnen helpen.